Tips for designstudenter

Problemstillingen din er viktig! For min del hjalp det veldig at problemstillingen var rettet mot mediet jeg ønsket å jobbe med. Slik unngår du at du ender opp å jobbe med et fagfelt som ikke interesserer deg fordi du skal svare på din problemstilling som skal redde verden el. En annen fordel med å spisse problemstillingen mot mediet ditt er at du får researchet mer rundt mediet du jobber med og at denne informasjonen dermed blir mer nyttig for deg senere i arbeidslivet.

Prøv en intensiv masteruke (eller to)!

Ha en prosessblogg!

Prøv å skrive litt hver dag! (Gjerne ved hjelp av 750words.com)
Du blir mer reflektert og blir kvitt skriveskrekk.

Ikke gjør for mye research!
Du kan gjøre research ut i evigheten, men jo tidligere du begynner med det visuelle jo bedre grunnmur har du. Husk hvilket fag du tar master i! Det er ikke meningen at du skal kunne like mye om et fagfelt i problemstillingen din som en som tar master i dette fagfeltet.
Skissering og brukertesting er også vel så viktig research som å lese seg opp på et emne. Om jeg skulle gjort noe annerledes ville jeg begynt enda tidligere med visuelle skisser og prototyper – disse kan nesten ikke komme tidlig nok.

Trening er viktig!
Du sitter mange, mange timer hver dag. La oss være ærlige: vi har ikke godt av det. Prioriter derfor trening. Du bruker kanskje én time på det, men kan tjene to fordi du jobber mer effektivt etterpå.

Lær deg å konsentrere deg!
Hold deg unna nettaviser, Facebook, ol i arbeidstiden…

But there’s something even more limited than time. It’s your attention. Attention is a subset of time, therefore it’s more limited. How you spend your attention is more important than how you spend your time. Jason Fried 1

Bruk klassen din!

Ta deg fri iblant!
Ingen har godt av at du hele tiden tenker på oppgaven din. Ikke du, ikke oppgaven din, ikke kjæresten din!

Gjerne benytt deg av eksterne veiledere, og få tak i egne veiledere innenfor ditt fagfelt og fokusområde. Det kan være en fordel at disse har litt forskjellige synspunkt, slik at du kan spille litt ball med dem og høre innspill fra alle vinkler..